Kan ik mijn werkgever wel aansprakelijk stellen?

“Maar wat als ik dan mijn baan verlies?” Wij horen dit vaker; als slachtoffer van een bedrijfsongeval voel je je onzeker. Je wilt de goede verstandhouding met je werkgever niet op het spel zetten.

Tegelijkertijd realiseer je je ook dat de schade die jij lijdt door het ongeval, niet voor jouw eigen rekening zou moeten komen.

Het is je goed recht om te functioneren in een veilige werkomgeving en dat je –als er dan toch iets misgaat– kunt terugvallen op een juiste vergoeding en opvang.

Je krijgt te maken met juridische kwesties zoals aansprakelijkheid, het formuleren van een schadeclaim of discussie over eigen schuld. Tegenover je staat meestal een verzekeraar die zeer goed thuis is in het schadevergoedingsrecht; jij weet van toeten noch blazen!

Op deze informatiesite vind je alle belangrijke informatie over bedrijfsongevallen, zodat je het proces waarin je je begeeft beter begrijpt. Dát vinden wij als belangenbehartiger van slachtoffers van letselschade namelijk belangrijk. Het draagt bij aan de verwerking en acceptatie van datgene dat je overkomen is.

Maar hoe vertel je het je werkgever? Je wilt niet de goede verstandhouding verstoren of –erger nog– je baan kwijtraken.

Wij helpen je met goede adviezen, zodat je weet waar je staat en welke stappen je kunt nemen... vrijblijvend en vertrouwelijk.

Persoonlijk juridisch advies

Ik wil advies over…